Ro   Ru   En  
Faina de porumb extra pentru cea mai
Gustoasa mamaliga
Tradiție și calitate într-un
Produs național
Natural și
Sănătos

Făina de porumb – Proprietăţi

Făina de porumb – Proprietăţi

Făina de porumb – Proprietăţi

Porumbul din care se face celebra mămăligă este încărcat cu multiple vitamine – A, B, C şi E, dar şi minerale – potasiu, magneziu şi fier. Cel mai impresionant fapt nutriţional al porumbului este că acesta conţine în proporţie de 85% acizi graşi nesaturaţi şi o sumedenie de fibre.

Măcinat sub formă de făină de mălai, porumbul reprezenta astfel principala sursă de „pâine” a ţăranilor români din cele mai vechi timpuri. Astăzi, mămăliga se află în meniurile celor mai selecte restaurante, ca înlocuitor pentru pâine pentru preparatele care nu merg neapărat cu făină albă, cum este peştele, brânza cu smântână, laptele sau mujdeiul.

Folosit ca medicament, mămăliga administrată intern sau extern are efecte detoxifiante, antiinflamatoare, calmante, hepatice şi digestive.

Răcelă şi dureri în gât

În cazul acestor simptome, se aplică pe zona afectată (gât sau piept) cataplasme cu mămăligă. O altă variantă bună este să se bea terci din mămăligă moale preparat cu miere şi unt, seara.

Detoxifică ficatul şi rinichii

Boabele de porumb conţine substanţe cu efecte detoxifiante remarcabile, care ajută ficatul la eliminarea toxinelor şi la menţinerea acestuia sănătos faţă de ciroză, insuficienţă hepatică sau alte boli de ficat. Terciul de mălai poate reduce cu 20% riscul de afecţiuni ale celulei hepatice. Mămăliga creşte secreţia şi evacuarea bilei. Este recomandată pentru dieta celor bolnavi de colecisitică, dischinezie biliară sau dispepsie.

Pentru pietre la rinichi, se poate bea ceai din mătase de porumb pentru efectul său diuretic natural.

Protejează stomacul, intestinele şi fierea

Consumul de mămăligă ne aduce beneficii importante intestinelor, datorită acizilor graşi de tip palmitic şi arahidic cu rol protector din rădăcina porumbului. Lucrul cel mai uimitor este că aceşti acizi se absorb foarte repede în intestin, fără să sufere „vătămări” chimice.

Cei bolnavi de gastrită hiperacidă sau ulcer, pot consuma mămăligă caldă în loc de pâine, datorită efectelor calmante şi de reducere a acidităţii stomacului.
mamaliga beneficii> Cura cu mămăligă pentru slăbit

Unii spun că mămăliga îngraşă, însă adevărul este că atunci când este consumată moale, mămăliga poate ajuta în curele de slăbire, deoarece conţine foarte multe fibre şi aproape un sfert din caloriile pe care le are pâinea. Persoanele care suferă de obezitate pot constata că terciul de porumb dă rapid senzaţia de saţietate. Mămăliga este un leac minunat pentru simptomele de oboseală, somnolenţă, surmenaj mental şi creştere în greutate cauzate de hipotiroidism.

Mămăliga ne face longevivi

Cercetătorii au descoperită că mămăliga are marele dar de a reduce incidenţa bolilor endocrinologice cu cel puţin 50%, de a preveni bolile psihice şi de a creşte durata de viaţă. Mămăliga este de asemenea recomandată diabeticilor deoarece poate regla nivelul de zahăr din sânge. În ceea ce priveşte bolile de inimă, prin efectul de scădere a colestrolului, mămăliga scade riscul de ateroscleroză şi de infarct cardiac.

Masaj cu mălai pentru păr

Mălaiul stimulează creşterea părului. Se aplică o mână de făină de porumb pe scalp şi se masează câteva minute. Este bine ca părul să se spele după 2-3 zile de aplicare a mălaiului.

Recete delicioase

Făina de porumb – Proprietăţi
Făina de porumb – Proprietăţi
Făina de porumb – Proprietăţi Porumbul din care se face celebra mămăli...
mai mult
Mamaliga Moldoveneasca
Mamaliga Moldoveneasca
Intr-un ceaun se pune apa cu sarea la fiert, presarati o lingura de malai deasu...
mai mult